Calatorie catre tine insuti…
noiembrie 24, 2017
Ganduri despre leadership …
februarie 12, 2020

Indiferent de ”anotimpurile” calendaristice sau … interioare, ne ”intalnim” deseori cu situatii pe care le asimilam ”lectiilor de viata”…

Daca alegem sa le ”invatam” in ritmul nostru, catre finalul acestui travaliu cognitiv si spiritual suntem deja in masura sa decidem care ne vor fi urmatorii pasi.

De aceea cred ca este important sa ne reamintim nu doar ca in prezent suntem expresia cea mai rafinata a actiunilor, emotiilor, gandurilor, opiniilor, reactiilor sau reflectiilor noastre, ci si ca suntem extrem de diferiti si ca este OK sa fim astfel!

Process Communication Model® este instrumentul special care ne ajuta sa intelegem ”de ce” si ”in cate moduri” suntem (atat de) diferiti, care ne sunt calitatile speciale si vulnerabilitatile inerente, cum le putem introduce pe toate in ”ecuatii” de munca si viata castigatoare, astfel incat sa ramanem permanent echilibrati in Sinele nostru interior, indiferent de momentele fericite sau disperate carora avem nevoie sa le facem fata.

Rezilienta psihologica este primul rezultat semnificativ pe care-l putem dobandi folosind in mod asumat si responsabil PCM®.

Avantajele conexe care pot fi obtinute prin antrenarea consecventa a propriei ”forte interioare” constau in:

• acceptarea limitelor noastre omenesti, personale sau profesionale;
• curajul de a solicita sprijin sau suport atunci cand ne confruntam cu situatii dificile;
• depasirea adversitatilor cognitive si/sau relationale;
• evitarea codependentei;
• identificarea solutiilor SMART pentru iesirea din blocaje;
• imbunatatirea capacitatii de a gestiona in mod armonios si constructiv provocarile si/sau schimbarile continue;
• prezervarea constienta a starii de sanatate optime, necesare vietii active.

In final, iti ofer cu mult drag un ”prilej” pentru meditatie, avand ca punct de pornire cele ”Cele 10 permisiuni fundamentale pentru dezvoltarea personala” descoperite de Eric Berne, parintele Analizei Tranzactionale si prelucrate de Ane-Mary Ormenisan.

Le poti analiza pe indelete aici.

Autor: Ane-Mary Ormenisan

 

Comments are closed.