Modelului Procesului Comunicarii® (Process Communication Model® = PCM®)
Modelul Procesului Comunicarii® este un ansamblu complet de instrumente speciale destinate gestionarii comunicarii sub toate aspectele ei. Descoperit si dezvoltat de Dr. Taibi Kahler, fundamentat pe o teorie cognitiv-comportamentala recunoscuta la nivel international, PCM® ofera o metodologie validata stiintific dupa cercetari desfasurate mai bine de 50 de ani, ramanand mai actual ca niciodata.
Programele de training sunt concepute astfel incat participantii sa inteleaga cum sa foloseasca o abordare de proces ca membri ai echipelor in timpul negocierilor, in munca lor de zi cu zi si in viata personala. Ei vor invata cum sa creeze legaturi armonioase, cum sa comunice mai eficient si mai ales cum sa-si optimizeze relatiile de cooperare cu cei cu care interactioneaza. De asemenea, vor deprinde metode utile pentru a iesi din distres si pentru a relationa cu alte persoane aflate in distres.
1. Profilul Individual al Personalitatii
PPI a fost utilizat pana in prezent pentru milioane de persoane din intreaga lume, este aplicabil oricui a dobandit capacitatea deplina de exercitiu (a implinit varsta de18 ani) si se realizeaza o singura data, fiind valabil pentru intreaga viata.2. Seminar Process Communication Model® introductiv standard: "Comunicarea eficienta"
In acest seminar va oferim instrumente pentru a comunica mai eficient si pentru a va intelege in acelasi timp atat propria personalitate, cat si pe a celorlalti. Modelul si metodologia prezentate in cadrul programului nostru sunt chiar cele dezvoltate de Dr. Taibi Kahler.3. Program online in sistem one-to-one: Process Communication Model® ~ "Comunicarea eficienta"
Acest program de formare si training intensiv in PCM® este dedicat exclusiv persoanelor interesate de abordarea integrativa - din perspectiva personalitatii - a autocunoasterii si dezvoltarii lor personale. Condițiile si beneficiile participarii la acest training intensiv sunt deosebite in raport cu cele utilizate in sistemul clasic, intrucat tot timpul alocat studiului si experimentarii directe este dedicat unei singure persoane.
Agenda de lucru pentru trainingul intensiv in Comunicarea eficienta:
Prima zi de training:
· Intro: ce este Modelul Procesului de Comunicare, cum a fost dezvoltat de-a lungul timpului, care sunt performantele relevante generate de utilizarea sa responsabila; · Adaptarea programei de curs la nevoile concrete de cunoastere si experimentare ale participantilor · Modurile in care oamenii cunosc lumea inconjuratoare: cadrele perceptuale de referinta · Tipurile de personalitate: descriere, identificare, puncte forte · Corelarea conceptelor si notiunilor explicate · Stilurile de interactiune umana in cadrul grupurilor: comunitati, familii, organizatii; stiluri de lucru si de management
A doua zi de training:
· Q&A, clarificari si explicatii referitoare la Profilul Individual al Personalitatii participantilor · Partile personalitatii utilizate in comunicare: cuvintele si tonul vocii, expresiile faciale, gesturile si posturile corpului · Canalele de comunicare preferate de catre fiecare tip de personalitate · Preferintele ambientale relationale: abilitatile si tendintele generale de a fi: singur, impreuna cu o alta persoana, la limita dintre grupuri sau activ implicat intr-un grup · Nevoile psihologice fundamentale; procesul de fazare; stagiul
A treia zi de training:
· Modalitatile prin care oamenii isi pot implini in mod sanatos nevoile psihologice · Factorii generatori de stres si metodele concrete de a gestiona eficient stresul individual ori al celorlalti · Secventele de Distres de gr. I · Secventele de Distres de gr. II și III · Planul individual de actiune · Exercitiul de evaluare · Q&A si concluzii · Incheiere
Manualul original (in format licentiat) va fi trimis prin curier inaintea inceperii efective a cursului/seminarului, iar diploma de absolvire – cu recunoastere internaționala – va fi transmisa la final, in acelasi mod.
Pentru inscrieri si programari ne puteti scrie pe adresa de e-mail: ane-mary.ormenisan@lifelong.ro