John Parr

"Doar atunci cand ajungem sa intelegem ca timpul nostru pe pamant este limitat - si ca nu avem nicio cale de a afla cand anume se sfarseste - incepem sa traim fiecare zi cu intensitate maxima, ca si cum ar fi singura pe care o mai avem."
Elisabeth Kubler-Ross

John Parr detine licenta Modelului Procesului de Comunicare® (Process Communication Model® = PCM®) pentru Romania, fiind certificat chiar de catre Taibi Kahler in anul 2005. Mai mult decat atat, el este Analist Tranzactional Certificat (CTA) in domeniul clinic, Master Trainer in PCM, Master Trainer in Procesul de Terapie (PTM®) si Master in Stiinta.

De mai bine de douazeci si trei de ani conduce in Anglia propria sa companie specializata in consultanta pentru dezvoltarea organizationala, coaching, psihoterapie si training.

Prima sa profesie a fost cea de inginer electronist in Marina Regala Britanica, aceasta etapa din cariera sa fiind construita intre 1961 - 1970. A luptat in jungla din Malaezia aproape doi ani, a lucrat timp de cinci ani pe submarine, iar apoi a studiat electronica avansata si ingineria mecanica la Scoala Navala Regala de Electronica. Din 1971 a condus un centru rezidential pentru tratarea si recuperarea celor care au abuzat de narcotice, studiind in acelasi timp in cadrul departamentului de stiinte sociale al Universitatii Southampton. Dupa absolvire a lucrat in criminalistica si ulterior a condus numeroase departamente de resurse umane.

In anii '80 si-a inceput calificarile ca psihoterapeut, obtinand in acest domeniu o recunoastere profesionala internationala. A fost Presedinte al Asociatiei Europene de Analiza Tranzactionala si Vicepresedinte al Asociatiei Internationale de Analiza Tranzactionala.

Este recunoscut international atat ca expert in Inteligenta Emotionala, cat si ca utilizator al Teoriei Atasamentului in managementul conflictelor.

In urma specializarii coordonate de reputatul psiholog nordamerican Taibi Kahler, John Parr s-a calificat ca Master Trainer pentru "Modelul Procesului de Comunicare® (Process communication Model®) aplicat in afaceri", detinand aceasta licenta pentru Anglia si Romania.

In cei aproape opt ani petrecuti in tara noastra, John Parr a infiintat Centrul International de Analiza Tranzactionala (ICTA), contribuind astfel atat la evolutia carierelor profesionale ale multor coachi, consultanti, manageri, profesori, psihiatri, psihologi si traineri, cat si la consolidarea comunitatii analistilor tranzactionali din Romania.

De asemenea el a furnizat consultanta organizationala, coaching si solutii de dezvoltare a resurselor umane unor companii ca Alcatel-Lucent, Coca Cola HBC, Romtelecom, Siemens, ROMATSA.

S-a reintors in Anglia impreuna cu familia sa in anul 2007, insa revine in tara noastra frecvent, pentru a forma noi generatii de specialisti. John Parr are patru copii si patru nepoti.

In prezent, el conduce in Romania programele de certificare internationala "PCM® - Train the Trainer" si "PCM® - Train the Coach".

John Parr MSc a fost certificat in calitate de Master Trainer de Autorizare de catre Dr. Taibi Kahler in Hot Springs, Arkansas, in data de 5 mai 2012. Dr. Kahler (proprietarul KCI), Nate Regier (SUA) si John Parr (Marea Britanie) sunt deocamdata singurii Master Traineri Formatori PCM din lume.

John Parr a fost invitat de catre Dr. Taibi Kahler sa se alature grupului de elita al teoreticienilor care continua cercetarea si dezvoltarea PCM®.